• Lorem ipsum

Onderhoudsbeurten

Bepaalde service en onderhoud moet worden uitgevoerd door de eigenaar. Dit vereist niet meer speciaal gereedschap of kennis dan wat in deze handleiding wordt aangegeven. In deze handleiding vindt u de volgende voorbeelden van het soort service dat u zelf moet uitvoeren. 
Alle andere service, onderhoud en reparaties dienen te worden uitgevoerd in een werkplaats met de juiste gereedschappen, door een bekwame fietsspecialist en zoals aangegeven door de fabrikant.

 

Inrijperiode

Uw fiets zal langer meegaan en beter werken als u deze eerst inrijdt.

Bedieningskabels, bouten, moeren en spaken kunnen uitrekken of gaan "zitten" als een fiets voor de eerste paar keer gebruikt wordt en dienen wellicht door u of uw dealer af/nagesteld te worden.

De 'mechanische veiligheidscheck' kan u helpen de onderdelen die afgesteld moeten worden te identificeren. Zelfs als alles in orde lijkt, is het nog steeds het beste uw fiets naar uw dealer te brengen voor een controle. 

Dealers raden aan de fiets na 60 dagen te brengen terug te brengen voor de eerste controle.
Een indicatie om te beoordelen wanneer het tijd is voor de eerste controle is na 3 tot 5 uur van hard
off-road gebruik, of na ongeveer 10 tot 15 uur weg of rustig off-roadgebruik. Als u denkt dat er iets mis
is met de fiets, breng hem dan naar uw dealer voordat u er weer mee doorrijdt.

 

Na iedere lange zware rit of na 10 tot 20 uur rijden

Knijp de voorrem terwijl u de fiets heen en weer schommelt. Als u ongebruikelijke of metaalachtige geluiden hoort bij elke voorwaartse of achterwaartse beweging van de fiets, heeft u waarschijnlijk een los balhoofd.
Til het voorwiel van de grond en draai het van links naar rechts om de strakheid van het balhoofd te controleren. Als het stuur te vast of stroef aanvoelt, heeft u wellicht een strak balhoofd. Een andere test is om één pedaal vast te houden en deze heen en weer te schudden tusssen de hartlijn van de fiets en doe dan hetzelfde met de andere pedaal. Eventuele speling moet worden voorgelegd aan uw dealer.

Controleer de remblokken. Als ze beginnen te verslijten of de wielvelg niet goed raken, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer om deze af te stellen of te vervangen. Controleer de bedieningskabels en de kabelbehuizing. Zijn ze roestig of gerafeld, laat ze dan vervangen door uw dealer. Controleer ook de consistentie door twee opeenvolgende spaken tussen duim en wijsvinger bij elkaar te knijpen. Voelen ze allemaal hetzelfde aan? Als de spaken te los voelen, laat uw dealer dan het wiel controleren.

Controleer ook dat alle onderdelen en accessoires nog goed vastzitten. Wanneer het tijd is voor vervangende onderdelen, gebruik dan door de fabrikant goedgekeurde onderdelen van uw lokale
geautoriseerde Dahon dealer. Controleer het frame, vooral in de buurt van alle buisverbindingen, stuur, stuurpen, zadelpen of onderdelen diepe krassen, barsten of verkleuring vertonen. Dit zijn tekens van
metaalmoeheid en zijn een indicatie dat het onderdeel vervangen dient te worden.

Krassen, scheuren, rafels en verkleuring zijn tekenen van metaalmoeheid en geven aan dat een onderdeel aan het einde van zijn levensduur is en moet worden vervangen. Ook al worden individuele onderdelen voor bepaalde tijd gedekt door fabrieksgarantie, is dit geen garantie dat het product de gehele looptijd van deze garantietermijn mee zal gaan. De levensduur van het product is sterk afhankelijk van de rijomstandigheden en de behandeling van het product. De fabrieksgarantie houdt niet in dat de fiets niet kapot kan gaan of voor altijd meegaat - het betekent dat bepaalde onderdelen van de fiets worden gedekt door garantie voor een bepaalde tijd onder bepaalde voorwaarden.

 

Garantie

Dahon twee jaar fabrieksgarantie
Dahon garandeert dat haar rijwielframes en rigide vorken vrij zijn van mogelijke defecten. Dahon geeft garantie op alle originele onderdelen op de fiets, met uitzondering van verende vorken en achterschokdempers, voor een periode van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. Verende voorvorken en achterschokdempers worden gedekt door de garantie van de originele fabrikant. Deze garantie is beperkt tot de reparatie en vervanging van een defect frame, vork, of defect onderdeel en dit is het enige waar de garantie recht op geeft. De garantie geldt alleen voor de eerste eigenaar en is niet overdraagbaar. De garantie dekt alleen fietsen en onderdelen gekocht via een erkende Dahon dealer. De garantie is alleen geldig in het land waar de fiets gekocht is.

 

Uitsluitingen

• Normale slijtage
• onjuiste montage
• follow-up onderhoud
• montage van onderdelen/accessoires (niet
oorspronkelijk bedoeld of behorend bij de
verkochte fietsen)
• schade/defecten als gevolg van ongeval
• misbruik
• verwaarlozing
• wijziging van het frame, vork of onderdelen
• Voor alle stads-, weg- of trekkingfietsen-Schade
als gevolg van commercieel gebruik, een
ongeluk, verkeerd gebruik, misbruik,
verwaarlozing en/of ander niet-standaard gebruik
van het product.